קינמון – Cinnamon
קינמון הוא סוג עץ ירוק-עד ממשפחת העראים, הגדל בסרי לנקה, באמריקה הדרומית והמרכזית ואסיה. קליפתו הפנימית של אחד הזנים הקרוי קסאיה – הוא הקינמון. הוא משמש כתבלין הן בצורתה הטבעית (מקלות קינמון) והן בצורת אבקה טחונה.
מקלות הקינמון הן גילופי העץ שיובשו לאחר שגולגלו. מקור השם Cinnamomum zeylanicum ממוצא ציילוני (הקרויה כיום סרי לנקה).קליפת עץ הקינמון הינה תבלין מתוק אשר משמשת למאכל ולמרפא כבר אלפי שנים.
הקינמון מוזכר לאורך כל ההיסטוריה: במקרא שימש כקטורת בבית המקדש, מצרים העתיקה, מסעות הצלב ועוד… בכולם הודגשה חשיבותו של התבלין ושימושיו.
קינמון – צמח מאכל
קינמון הוא תבלין ידוע ושימושי כמעט בכל התרבויות ומשתמשים בו למגוון רחב של מאכלים במגוון מטבחים. רצוי לא להוסיף קינמון לנוזל רותח שכן הוא מתגבש ומאבד את טעמו.
קינמון – צמח מרפא
ברפואה הסינית ידוע הקינמון כבעל תכונות מרפא רבות.
הוא נחשב לאנטי בקטריאלי ונוגד דלקות כמו גם חיידקים ופטריות.
הקינמון נחשב לתבלין מחמם, משתמשים בו הרבה לטיפול במערכת העיכול, וויסות רמות הסוכר בדם, נוגד חמצון ואפילו עפ"י מחקר שנערך באוניברסיטת ת"א הוא יעיל למניעה של מחלת האלצהיימר.
הרפואה האלטרנטיבית ממליצה לשתות כחצי כפית אבקת קינמון בכוס מים חמימים על מנת לנקות את הוושט ולהקל על מקרי הצטננות ודלקות גרון .