פלפל אנגלי – Allspice
פלפל אנגלי הוא הגרגר הבלתי בשל והמיובש של נקבת עץ הפיימנטו Pimento dioica עץ ירוק עד, ממשפחת ההדס. לא ברור למה הוא נקרא בעברית פלפל אנגלי שכן מוצאו מג'מייקה- הונדורס. מייחסים את הבאתו של תבלין זה לאירופה על ידי קולומבוס. את פירות הבוסר, מייבשים בשמש. אלו מצטמקים לגרגרים כדוריים קטנים, בצבע חום-אדמדם.
לפלפל האנגלי ריח חריף וטעם אופייני. כל הניסיונות לגדל את העץ ברחבי העולם באקלים שונה, לא צלחו. כיום הוא גדל גם באזורים נוספים בעלי אקלים חם. באירופה נקרא תבלין זה פלפל ג'מייקה או פלפל פימנטה.
החומר הפעיל בפלפל האנגלי הוא פנול אוגנול, כשמן נדיף המזקקים מגלעין הגרגיר. הפלפל האנגלי מכיל כמות גדולה של אשלגן, סידן, אבץ, ויטמין A , ניאצין (ויטמין B3 ואפילו ויטמין.(C
פלפל אנגלי – צמח מאכל
- הפלפל האנגלי משמש לתיבול מרקים, תבשילים וכבישת ירקות שונים. משתמשים בו גם לגיוון טעם תה, עוגות, עוגיות, ומאכלי בשר ודגים.
- יצרני מזון מוסיפים פלפל אנגלי לקטשופ, נקניקיות ולתבלין הקארי.
- טעמו וניחוחו של הפלפל האנגלי מזכירים תערובת ציפורן, קינמון ואגוז מוסקט.
- ניתן להשתמש בפלפל האנגלי כתחליף לציפורן.
פלפל אנגלי – צמח מרפא
ברפואה העממית משרים גרגירי פלפל אנגלי במים או בשמן ומשתמשים בהם לזירוז העיכול והפגת גזים. בחליטת תה המופקת מגרגירי פלפל אנגלי מטפלים בהצטננות, התכווצויות בעת מחזור וקלקול קיבה.
אזהרה: בליעת כפית אחת של שמן מהפלפל האנגלי עלולה לגרום לתחושת בחילה והקאות.