דלקת בדרכי השתן – נגרמת על ידי זיהום של חיידקים, פטריות וטפילים במערכת השתן. דלקת בדרכי השתן שכיחה יותר אצל נשים וגורמת לכאב ולצריבה בעת מתן שתן ולנזק לאיברים.
אופן השימוש
ציסטיב 1-2 כמוסות עד 3 פעמים ביום לפני הארוחה.
קיירטיב 1-2 כמוסות עד 3 פעמים ביום רחוק מזמני הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000
דלקת בדרכי השתן – סימפטומים
תחושת צריבה, תכיפות ודחיפות במתן שתן, תחושת אי נוחות וכאבים עמומים בבטן התחתונה, צורך בלתי פוסק למתן שתן, תחושה שהשלפוחית אינה מתרוקנת לגמרי, הטלת כמויות קטנות של שתן, ולעיתים דם בשתן, כאבים וצריבה בעת הטלת שתן, שתן עכור בעל ריח רע ועוד.
למרות שאנו אומרים דלקת בשתן ישנם מספר גורמים אפשריים לבעיה: דלקת באזור שלפוחית השתן, דלקת בצינורית השופכה שהיא הצינורית המובילה את השתן החוצה, או דלקת בכליות.
המבנה האנטומי הייחודי אצל נשים הוא הגורם הראשי לכך שנשים סובלות יותר מגברים מדלקות בשלפוחית. כ- 20% מהנשים סובלות מבעיות אלו וכ- 5% מהגברים.
התופעה שכיחה גם אצל נשים בהריון, בשל לחץ של הרחם ההולך וגדל על דרכי השתן (השופכנים) והכליות.
למעשה, בדרך כלל השתן הוא סטרילי עד שהוא מגיע לשופכה, שבה הוא חשוף לעולם החיצוני וחשוף לחיידקים, כולל חיידקי צואה. או אז עלול להייצור זיהום כמו מחיידקי E.Coli ואחרים.
דלקת בדרכי השתן – גורמים
- חסימות מבניות הגורמות להימצאות שתן לזמן רב מהנחוץ.
- חוסר התרוקנות מלא.
- ליקוי בתפקוד מערכות ההגנה.
- חוסר היגיינה.
- בסיסיות יתר של השתן.
- זיהוםבעת יחסי מין.
- מחלות כמוסוכרת, סרטן, איידס ועוד עלולות להוביל לדלקות בשלפוחית.
גורמי סיכון במחלת דלקת בדרכי השתן:
ישנם גורמי סיכון רבים לזיהומים בדרכי השתן. באופן כללי, כל הפרעה או עכבה בזרימה הרגילה של השתן היא גורם סיכון לדלקת בדרכי השתן. לדוגמה: אבנים בכליות, מגבלות השופכה, ערמונית מוגדלת, או מומים אנטומיים בדרכי השתן. כל אלה מגבירים את הסיכון לזיהום. הדבר נובע מכך שהרוב המכריע של פתוגנים אשר נכנסים דרך השופכה צריך" ללכת" נגד זרימת השתן כדי להגיע אל שלפוחית השתן והשופכנים, ובסופו של דבר אל הכליות. חוקרים רבים מראים כי נשים הן הרבה יותר רגישות מגברים בגלל זיהומים בדרכי השתן. מכיוון ש"הדרך" לשופכה שלהן קצרה והיציאה לפי הטבעת והנרתיק קרובה, מכאן המקור לפתוגנים.
לאנשים הזקוקים לצנתרים יש סיכון מוגבר (ל-30% של חולים עם צנתרים יש סיכוי לזיהומים בדרכי השתן).
דיווחים מראים, כי נשים המשתמשות באמצעי מניעה חיצוניים או שבני הזוג שלהן משתמשים בקונדומים עם קצף קוטלי זרע, הן בסיכון מוגבר לזיהומים בדרכי השתן.
גברים מעל גיל 60 נמצאים בסיכון גבוה יותר לזיהומים בדרכי השתן, בגלל הסיכוי לפתח ערמונית מוגדלת שעלולה לגרום לריקון השלפוחית בצורה איטית יותר.
דלקת בדרכי השתן – אבחון
האבחנה של דלקת בדרכי השתן לא תמיד ודאית, כי רק במחצית מהמקרים מזהים כמות משמעותית של חיידקים. כל היתר סובלים מכל הסימפטומים אך אין ממצא ברור של חיידקים.
בדרך כלל, האבחנה נעשית בהתאם לסימנים, לסימפטומים ולממצאים בשתן. בבדיקה מיקרוסקופית של השתן המזוהם ימצאו רמות גבוהות של כדוריות דם לבנות ושל חיידקים.
הבעיה חמורה יותר אם נוצרות דלקות שתן חוזרות, ואז יש צורך לעשות בירור מעמיק יותר.
*איזון בכל עת ישמור עלינו ברוב המקרים מפני מחלות. את בריאותנו נשיג על ידי איזון תהליכים ואיזון נטיית הטיפוס שלנו, שמירת תקינות השינה, תזונה נכונה, שתייה ונשימה עמוקה.