התקף לב – נצר מבעיה של זרימת דם לקויה או של חסימה מהעורקים הכליליים אל רקמות הלב. התקף לב עלול להזיק לרקמות הלב עד כדי נמק ומוות של הרקמות.
אופן השימוש
- עד 1 כף 3 פעמים ביום בחצי כוס מים עם הארוחה.
- לשמור במקום קריר ואפל.
- המוצר לא מומלץ לאנשים שעברו השתלה וחולי דיאליזה
טי-3 1-כף ב ¾ כוס מים עד 3 פעמים ביום רחוק מארוחה.
הנחיות כלליות:
- אופן ההכנה: מזוג ¾ כוס של המשקה המועדף עליך (מים, מיץ טבעי, חלב, יוגורט, חלב סויה ועוד), הוסף טי-3, ערבב היטב ושתה מיד. יש להתרחק כחצי שעה לפחות מזמן הארוחה. אין לחמם את המוצר.
- אחסן במקום קריר ויבש, ואם אין ברשותך, שמור בקירור.
למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000
התקף לב – הגדרת המחלה
התקף לב, או אוטם בשריר הלב, הוא מצב שבו ישנה חסימה או האטה בזרימת דם בעורקי דם כליליים (עורקי דם המובילים דם מן הלב אל תאי הלב, גם הלב עצמו עשוי תאים המקבלים חמצן ממחזור הדם), עד שחלק מן הלב אינו מקבל דם באופן מספק, כך שחלק מרקמת הלב נמקה ונוצר בה נזק בלתי הפיך.
נזק זה בחלק מרקמת הלב עלול להוות גורם מפריע לפעילות הלבבית השגרתית, ועל ידי כך לפגוע ביכולת הלב לספק דם וחמצן לכל הגוף. זרימת הדם בעורקים הכליליים נפגעת כתוצאה מחסימה חלקית או מוחלטת של העורק. חסימה כזו עלולה להיגרם כתוצאה ממשקעים שומניים הנצמדים לדפנות העורקים, קריש דם החוסם זרימה תקינה של דם בעורק ועוד.
במהלך התקף לב, נחסמת הזרימה בעורק הכלילי, ורקמת הלב המקבלת חמצן מעורק זה עוברת שינויים איסכמיים בשל חוסר חמצן. לאחר זמן מה, אם העורק נותר חסום, רקמת הלב האיסכמית נמקה ומתה, ומאבדת בכך את היכולת להתכווץ ולהשתתף בתהליך הזרמת הדם מהלב אל הגוף.
אורך הזמן מהרגע שנחסם עורק כלילי לחלוטין ועד נמק של רקמת הלב הוא בין מספר דקות לשעה אחת. חסימה חלקית של עורק כלילי עלולה לפגוע בזרימת הדם לרקמת הלב במשך ימים, שבועות, ולעיתים אף חודשים בטרם הרקמה ניזוקה.
הידעת?
על פי סקר בינלאומי שנערך גם בישראל, אחד מכל שבעה אנשים אשר לקה בהתקף לב, לקה בתוך שנה אחת בהתקף לב חוזר וקטלני.
התקף לב – סימפטומים
- לחץ על בית החזהבמשך מספר דקות
- כאב בבית החזההמתפשט לאזור כתף שמאל, הזרוע השמאלית, הגב, ולעיתים אף הלסת
- קוצר נשימה
- תחושה סופנית
- בחילות או הקאה
- התעלפויות
- הזעהועור לח
- סחרחורת
התקף לב – גורמים
התקף לב נגרם בשל שלל גורמים, ביניהם גורמים סביבתיים ואישיים (למשל תזונה, עישון, ועוד). אורח חיים בריא, בהחלט תורם למניעת התקף לב, אך גופו של האדם הממוצע בתרבות המערבית חשוף לגורמים כה רבים המחלישים אותו.
- טרשת עורקים
- טרומבוזה (קרישי דם שעדיין לא חוסמים לחלוטין את זרימת הדם בעורקים הכליליים)
- כמות גבוהה של ליפופרוטאינים (שומנים בדם), אוכולסטרול בדם
- יתר לחץ דם
- שאיפת אוויר מזוהם, עשן, כולל עישון
- גנטיקה והיסטוריה משפחתית שלמחלות לב
- משקל עודף – BMI גבוה מ- 30
- סוכרת
- מתח
התקף לב – סיבוכים
- סיבוכים חשמליים – הלב מכיל שני קוצבים ביולוגיים, ופולסים חשמליים הם המפעילים את התכווצות העליות והחדרים. התקף לב יוצר הפרעות קצב, כגון פרפור חדרים או מהירות חדרית (הפרעה בה קצב הלב מאיץ ויכול להגיע עד 200 פעימות בדקה).
- סיבוכים מכניים – נמק של רקמות בלב עלול לגרום להפרעה בהתכווצות הלב (מכיוון שהרקמות הנמקות אינן מתכווצות) ולהפרעה בפעילות מסתמי הלב. סיבוכים מכניים לדוגמה הם: קרע של שריר הלב, בצקתבריאות, קרע במחיצה הבין חדרית, ודלקת קרום הלב.
- סיבוכים איסכמיים – אם זרימת הדם בעורקים הכליליים ממשיכה להיות לקויה, רקמות הלב ממשיכות לקבל חמצן ברמה פחותה מזו לה הם נזקקים. סיבוכים איסכמיים לדוגמה הם: אוטם חוזר, עורק שלא נפתח והתקפי לב משניים או חוזרים.
- הסיבוך המרכזי של התקף לב הוא אי ספיקת לב. במידה שהרקמה שנפגעה כתוצאה מההתקף היא מסיבית, רקמת הלב הבריאה לא מסוגלת לספק דם לגוף.
התקף לב – אבחון
אבחון של התקף לב מתבצע במתכונת חירום, על מנת לטפל בהתקף בהקדם האפשרי.
בדיקות כאלו יכללו תשאול במידת האפשר, מדידת קצב לב, לחץ דם וחום.
כאשר מתעורר חשד לפגיעה בעורקים הכליליים ניתן לבחון את בריאות רקמות הלב באמצעות בדיקות דוגמת א.ק.ג., צילום חזה, אקוקרדיוגרמה (רישום פעילות הלב באמצעות גלי קול), או צנתור אבחוני.