אקזמה – היא דלקת הנמצאת בשכבת הדרמיס של העור. אקזמה גורמת לפריחה, אודם, גרד, יובש, קשקשת בעור ותופעות דומות נוספות
אופן השימוש
ביוטיב – 2-6 כמוסות ליום עם הארוחה, בהתאם לגיל ולמצב
- עד 1 כף 3 פעמים ביום בחצי כוס מים עם הארוחה.
- לשמור במקום קריר ואפל.
- המוצר לא מומלץ לאנשים שעברו השתלה וחולי דיאליזה
למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000
אקזמה – הגדרת המחלה
אקזמה (גרב) היא מחלת עור נפוצה, ממשפחת הדלקות הנקראות דרמטיטיס- דלקות בשכבת הדרמיס של העור. המחלה מתפרצת על פי רוב לאחר מפגש עם אלרגן. אלרגן זה עלול לבוא במגע עם העור, למשל על ידי קרדית אבק הבית, אבקנים, פרוות בעלי חיים וכו', או במזון, כמו בוטנים, חיטה, או מוצרי חלב.מיקומים שכיחים להופעה של אקזמה הם הפנים, המפרקים, והגפיים, אולם היא מופיעה גם באזורי גוף אחרים. היא אמנם אינה מהווה סכנת חיים או גורמת נזק בלתי הפיך אך גורמת לאי נוחות רבה, ולפגיעה אסתטית במראה. ניתן לחלות באקזמה בכל שלב בחיים, אם כי מרבית החולים באקזמה לראשונה הם ילדים, כאשר מופעי המחלה הם לרוב כרוניים, ובעלי מחזור התפרצויות אקוטיות ששוככות ונעלמות בתוך מספר שבועות עד כחודשיים.נראה, כי יש קשר הדוק בין הופעת אקזמה לבין נוכחות של אלרגנים בקרבת החולה. עוד נמצא, כי למאזן ההורמונלי בגוף יש השפעה ישירה על התפרצויות אקזמה.
הידעת?
חוסר האיזון ההורמונלי הכללי בגוף משפיע השפעה ישירה על התפרצויות אקזמה אצל החולים בה. זאת הסיבה, שנשים החולות באקזמה באופן כרוני סובלות ממנה במיוחד לפני קבלת הווסת ובמהלך ההיריון.
אקזמה – סימפטומים
אקזמה – גורמים
- תורשה
- לחץ נפשי
- מגע עםאלרגנים
- צריכת מוצרי מזון אלרגניים, כמו: מוצרי חלב, בוטנים, קמח לבן וגלוטן וכדומה
- חוסר איזון הורמונלי
- לבוש סינטטי
- עור יבש במיוחד או עור שמנוני במיוחד
- כשל תפקודי של בלוטות החלב בעור
- מגע של העור עם מתכות כמו ניקל
- מגע של העור עם חומרים כימיים, כמו צבעי שיער
- מגע של העור עם חומרי ניקוי, בכללם סבונים ומוצרי טואלט שאינם מתאימים לבעלי עור רגיש
- הזעה
אקזמה – סוגי המחלה
- אקזמת מגע– תגובה אלרגית מקומית של העור לאחר שבא במגע עם אלרגן. אקזמת מגע היא לרוב מקומית ובעלת גבולות ברורים. מתאימה למי שבא במגע עם אלרגן כמו חומרי ניקוי, חומרי הדברה ומתכות.
- אקזמה אטופית– אקזמה שעיקר הגורמים להופעתה הן אלרגיות לגורמים סביבתיים (כמו שינויים במזג האוויר). החולים בה הם בעיקר אנשים בעלי תפקודים לקויים של מערכת הנשימה, כמו חולי אסתמה. עבור החולים באקזמה אטופית מדובר במרבית המקרים במצב כרוני בעל תקופות החמרה והקלה.
- אקזמה חלבית (סבוריאה) – מאפיינת בעיקר אנשים בעלי עור שמנוני במיוחד או בעלי הפרעה בתפקוד של בלוטות החלב, ומאפיין את סוף גיל ההתבגרות.
אקזמה – אבחון
רופא עור או רופא משפחה מוסמכים לאבחן אקזמה, בעיקר על פי בדיקה פיזיולוגית. בגלל הרקע של אקזמה כמחלה אלרגית, מומלץ לבצע אבחון לגורמי אלרגיה כחלק מהטיפול הכולל באקזמה.