סרטן –הוא שם כולל למשפחה של מחלות, העשויות לפרוץ באיברים שונים בגוף כמו סרטן השד, סרטן הערמונית וכדומה. סרטן הוא בעצם התחלקות בלתי מפוקחת של תאים.
אופן השימוש
קיירטיב-וי 1-2 כמוסות פעמיים עד 3 ליום.
* לא בזמן הארוחות
טי-3 1-כף ב ¾ כוס מים עד 3 פעמים ביום רחוק מארוחה.
הנחיות כלליות:
- אופן ההכנה: מזוג ¾ כוס של המשקה המועדף עליך (מים, מיץ טבעי, חלב, יוגורט, חלב סויה ועוד), הוסף טי-3, ערבב היטב ושתה מיד. יש להתרחק כחצי שעה לפחות מזמן הארוחה. אין לחמם את המוצר.
- אחסן במקום קריר ויבש, ואם אין ברשותך, שמור בקירור.
- עד 1 כף 3 פעמים ביום בחצי כוס מים עם הארוחה.
- לשמור במקום קריר ואפל.
- המוצר לא מומלץ לאנשים שעברו השתלה וחולי דיאליזה
לייבטיב 2 כמוסות, פעמיים ביום, עם הארוחה.
למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000
סרטן – הגדרת המחלה
סרטן הוא למעשה תוצאה של כשל במערכות הפיקוח והבקרה של הגוף על עצמו, אשר נגרמת על ידי שינויים גנטיים מואצים בגרעין התא, שהם תולדה של תהליכי הזדקנות טבעיים. שינויים אלו יוצרים ליקוי בתקשורת בין התאים והמערכות, אשר אחרת היו אמורים לקבל הוראה להפסיק להתחלק.
גופינו מתחדש כל הזמן ולרגע לא נשאר כשהיה, תאים מתים ובמקומם נוצרים חדשים בתהליך ההתחלקות התאית שהינו תהליך טבעי, אשר ממנו מתחילים החיים.
עם זאת כאשר ההתחלקות ממשיכה מעבר לצורך (עקב כשל בפיקוח על התאים המתחלקים), נוצר צביר תאים – גידול. גידול אשר משבש את תפקודם של המערכות והאיברים הסמוכים לו נקרא גידול סרטני. חוסר איזון מערכתי פיזי, רגשי ומנטלי גורם לתקלה במערכות הזיהוי של האדם ובעקבות זאת הגוף כלל אינו מזהה שהתאים שבגידול הינם סרטניים ומתרבים ללא פיקוח.
הידעת?
המחלה נקראת סרטן בעקבות הדמיון שמצא רופא יווני ביוון העתיקה בין צורתם של גידולים מסוימים לצורתו של בעל החיים סרטן ובין כלי הדם שמסביב לגידול לרגליו של סרטן.
סרטן – סימפטומים
מכיוון שסרטן הוא שם כולל למגוון של מחלות שונות, הרי שלכל מחלה התסמינים האופייניים לה, בהתאם לאיבר והמערכת בו פרץ הגידול הסרטני. רוב הסימפטומים יכולים להיות קשורים למחלות אחרות והם בסה"כ ממצאים חולפים. לכן, עליהם להימשך לפחות כמה שבועות על מנת שיתעורר חשד כי בגוף מתחיל תהליך ממאיר.
בין סימפטומים אלו ניתן למצוא:
- איבוד משקל לא מוסבר
- נפיחות בבטן
- שינויים בשד
- דימומים מפי הטבעת
- גרדבעור
- קושי בבליעה
לעיתים אין סימנים מובהקים למחלה אלא רק לאחר תקופה ארוכה מאוד ייראו סימנים.
סרטן – גורמים
כאמור, סרטן נגרם כתוצאה מהאצה של תהליכים טבעיים בגוף אשר יצאו מכלל פיקוח.
ישנם מספר גורמים הידועים כתורמים להאצה זו ולשינויים הגנטיים בגרעין התא המורים לו להתחלק יתר על המידה:
- גורמים כימיים –כגון חשיפה לחומרים מסרטנים כמו עישון, רעלים, ריסוסים, מזון מתועש, עטרן הפחם ואפלטוקסין.
- גורמים פיזיקליים –קרינה לסוגיה – קרינת רנטגן, קרינה רדיואקטיבית, קרינה ממכשירים חשמליים כמיקרוגל וטלפון סלולרי ועוד.
- גורמים ויראליים –נגיפים כגון: פפילומה, CMV, איידס ועוד לא ידועים.
- גורמים הורמונאליים –חוסר איזון הורמונלי תורם לקצרים בתקשורת המאיצים את השינויים התוך גרעיניים בתאים.
סרטן – סוגי המחלה
את סוגי הסרטן מסווגים על פי האיבר/מערכת בו התחיל הגידול הסרטני לפרוץ. לפניכם רשימה של סוגי סרטן נפוצים על פי מערכות, עם דוגמה לסרטן הקשור למערכת.
- מערכת העצבים –סרטן המוח
- ראש וצוואר –סרטן הפה והלוע
- מערכת הנשימה –סרטן הריאה
- דם ולימפה –לוקמיה
- עור –מלנומה
- שלד –סרטן העצמות
- דרכי השתן –סרטן שלפוחית השתן
- סרטן הכליה
- סרטן השד
- מערכת העיכול– סרטן המעי הגס
- מערכת המין הנקבית –סרטן השחלה
כאשר בכל תקופה מזהים זן חדש של גידול.
סרטן – סיבוכים
הסיבוכים הרבים נגרמים מעצם התהליכים האגרסיביים כמו כימותרפיה והקרנות והם כוללים: בחילות והקאות,עייפות כרונית, ירידה בערכי הדם וסחרחורות. תהליכים אלו עלולים לגרום לפגיעה במערכות השונות בגוף.
בנוסף לכך, מכיוון שמחלת הסרטן מתאפיינת בתאים המתחלקים ללא אבחנה ופוגעים באיברים אחרים בגוף, ומתוך הבנה שכל מערכות הגוף עובדות בסינכרוניזציה ושלמות אחת, הרי שהסיבוכים העלולים לקרות כתוצאה מסרטן באיבר מסוים עלולים להיות כשלים רב מערכתיים הנובעים מתוצאות הגומלין. למשל סרטן הדם, המחליש את מערכת החיסון של הגוף, החלשה אשר פותחת צוהר לכניסתן של מחלות רבות נוספות.
מחלות הסרטן הינן מחלות אשר הרפואה הקונבציונאלית טרם מצאה להן תרופה שיעילותה הוכחה באופן גורף ולכן הטיפולים המוצעים כיום על ידי רפואה זו הינם אגרסיביים כמחלה עצמה ואינם מתחשבים בגוף כמערכת אחת כוללת. לפיכך, תהליך הכימותרפיה עלולים ליצור סיבוכים הנובעים מפגיעה בתפקודים חיוניים.
סרטן – אבחון
את מחלות הסרטן השונות מאבחנים באמצעים שונים ומגוונים (סריקות, CT, MRI ועוד) בהתאם לסוג הסרטן. לכל סוג סרטן אמצעי האבחון היעילים ביותר עבורו, בעוד שלמען אבחון סרטן השד משתמשים במישוש, הדמיה או ממוגרפיה, הרי שלאבחון סרטן המעי הגס משתמשים בבדיקת קולונוסקופיה ובדיקות הדמיה ואבחון סרטן הערמונית ייעשה באמצעות ביופסיה, אולטראסאונד ובדיקות נוספות.
קטגוריות מחלות