מחלת מנייר המלצה טבעית– מחלת מנייר היא מחלה כרונית של האוזן הפנימית. מחלת מנייר זו מחלה ללא סימפטומים קבועים, המתרחשת בהתקפים פתאומיים הנמשכים בין שעות בודדות ועד מספר ימים.
אופן השימוש
קיירטיב-וי 1-2 כמוסות פעמיים עד 3 ליום.
* לא בזמן הארוחות
אופטיב הנחיות שימוש כלליות: 2-4 כמוסות ליום עם הארוחה.
- עד 1 כף 3 פעמים ביום בחצי כוס מים עם הארוחה.
- לשמור במקום קריר ואפל.
- המוצר לא מומלץ לאנשים שעברו השתלה וחולי דיאליזה
למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000
מחלת מנייר- המלצה טבעית
לעתים קרובות, מחלת מנייר מתסכלת עבור החולים. ייתכן שיהיה עליהם לשנות את דרך חייהם כדי לשלוט על ההתקפות לחץ עלול לגרום להתקפה. ייתכן שיהיה עליך למצוא דרכים כדי להגביל את הלחץ בחיים, או ללמוד כיצד להתמודד עם הלחץ בצורה יעילה יותר.
בני משפחה וחברים יכולים לעזור. צריך להסביר להם איך הם יכולים לעזור לך כאשר יש התקף. יש גם קבוצות תמיכה עבור אנשים שיש להם מחלת מנייר.
כדאי לעקוב אחר הוראות הרופא בנוגע לדיאטה שלכם, כמו גם לגבי אלכוהול, קפאין ועישון.
מחלת מנייר – הגדרת המחלה
מחלת מנייר היא מחלה של האוזן הפנימית הניכרת בהתקפים חוזרים שלסחרחורת קשה, אובדן שמיעה, בחילות, כאבי אוזניים וטנטון. לעיתים המחלה תוקפת צד אחד, אך לרוב היא כוללת את שתי האוזניים. הסיבה למחלת מנייר איננה ידועה.
התסמינים של מחלת מנייר כוללים התקפים פתאומיים הנמשכים בין שעות בודדות ועד למספר ימים. קיימים מיקרים של סחרחורות רצופות ללא הפסק, ירידה בשמיעה או איבוד השמיעה, ולעיתים אף לצמיתות.
הטנטון יכול להיות קבוע או להופיע לפרקים, להחמיר לפני התקף הסחרחורת, אחריה או במהלכה.
מחלת מנייר אינה מדבקת, והיא אינה קטלנית.
למרות שמחלת מנייר היא בעיה כרונית (מתמשכת), לאנשים הסובלים ממחלת מנייר אין סימפטומים כל הזמן. כאשר התסמינים מופיעים זה נחשב ל"התקפה". התקפות עשוי לקרות לעתים קרובות, או רק לפעמים. התקפה עשויה להימשך בין 20 דקות עד שעתיים או יותר.
אנשים בשנות ה -40 וה -50 לחייהם נוטים יותר מאשר אנשים בקבוצות גיל אחרות לפתח את מחלת המנייר, אבל זה יכול לקרות לכל אחד, אפילו לילדים.
מחלת מנייר – סימפטומים
הסימנים העיקריים והסימפטומים של מחלת מנייר הם:
- התקפים חוזרים של סחרחורת – התחושה דומה לתחושה שחווים כאשר אתה מסתובב כמה פעמים במהירות ופתאום מפסיק. אתה מרגיש כאילו החדר עדיין מסתובב, ואתה מאבד את שיווי המשקל. ההתקפים מתרחשים ללא אזהרה ובדרך כלל כ- 20 דקות עד שעתיים או יותר, עד 24 שעות. סחרחורת חמורה יכולה לגרום לבחילות והקאות.
- אובדן שמיעה – איבוד שמיעה במחלת מנייר עשוי להשתנות, במיוחד במהלך מוקדם של המחלה. בסופו של דבר, רוב האנשים חווים מידה מסוימת של אובדן שמיעה קבוע.
- טינטון –צלצול, זמזום, קול שריקה באוזן, לרוב ברמה נמוכה.
- מלאות שמיעתית – מלאות שמיעתית היא תחושה של מלאות או לחץ באוזן.
- התקף טיפוסי יכול להתחיל בתחושה של מלאות באוזן, הגדלה ברמת הטינטון וירידה בשמיעה, ואחריו סחרחורת קשה המלווה לעיתים קרובות בבחילות והקאות. אפיזודה כזו עשויה להימשך שעתיים עד שלוש שעות.
ההתקפים לעיתים קרובות מופיעים בקבוצות, עם תקופות ארוכות של תסמינים מתונים או לא (רמיסיה).
חומרת התדירות ומשך ההתקף בשלב מוקדם של המחלה. לדוגמה, אתה יכול לחוות אפיזודות תכופות של סחרחורת קשה ורק התקפות קלות לחלופין, ייתכן שתחווה סחרחורת קלה ואובדן שמיעה (לעתים רחוקות), אבל יש טינטון בתכיפות גבוהה, עד כדיהפרעה בשינה.
מתי לפנות לרופא?
גשו לרופא אם אתם חווים סימנים או תסמינים של מחלת מנייר. למרות שכל אחת מבעיות אלה עשויה להיות תוצאה של מחלות אחרות, חשוב לקבל אבחנה מדויקת בהקדם האפשרי.
התקפות מסוג זה יכולות להיות תופעות למחלות אחרות, כגון: גידולים, שבץ מוחי, טרשת נפוצה, אומחלות לב ו/או כלי דם.
אם סחרחורת מלווה אחד או יותר מהתסמינים הבאים:
- כאב ראשיוצא דופן או קשה
- ראייה כפולה או אובדן ראייה
- ליקוי דיבור
- חולשהברגליים או בזרועות
- איבוד הכרה
- תחושת נפילה או קושי בהליכה
- חוסר תחושה או עקצוצים
- כאבים בחזה
- קצב לב מהיר או איטי
מחלת מנייר – גורמים
הסיבה של מחלת מנייר אינה מובנת היטב, זו כנראה תוצאה של הצטברות חריגה בהרכב הנוזלים באוזן הפנימית. מבנה האוזן הוא מבוך שלם, הכולל תעלות בצורת חצי עיגול ושבלול והצטברות של נוזל באוזן הפנימית.
האוזן הפנימית היא מקבץ של קטעים וחללים מחוברים שנקראים מבוך. החלק החיצוני של האוזן הפנימית בנויה מעצם (מבוך גרמי). בתוך מבנה רך של הממברנה (מבוך קרומי) שזה קצת יותר קטן, המבוך הקרומי מכיל נוזל (endolymph), והוא מצופה שיער כמו חיישנים המגיבים לתנועה של הנוזל.
על מנת שכל החיישנים באוזן הפנימית יתפקדו כראוי, הנוזל צריך לשמור על נפח מסוים, על הלחץ וההרכב הכימי.
שינויים בנוזל באוזן הפנימית עשויים לגרום למחלת מנייר.
מדענים הציעו מספר סיבות או גורמים פוטנציאליים, כולל: ניקוז נוזלים לא נכון, אולי בגלל חסימה או פגם אנטומי, אלרגיות, זיהום ויראלי, נטייה גנטית, טראומה בראש.
מחלת מנייר – סיבוכים
התקפי סחרחורת בלתי צפויים בדרך כלל גורמים למצבי תשישות. התקפים לעתים קרובות יגרמו לאיבוד כוח ולצורך לשכב במשך כמה שעות. מכאן אובדן זמן מפעילות כמו עבודה או פנאי והם עלולים לגרום ללחץ נפשי.
מצב של התקף יכול גם להעלות את רמת הסיכון שלכם: התקף בזמן נהיגה או הפעלת מכונות כבדות עלול לגרום לתאונות דרכים, יכול להוות סיכון חיים. תופעת לוואי של המחלה יכול להתבטא כדיכאון אוחרדה מהתמודדות עם המחלה ואפילו אובדן שמיעה קבוע.
הנזק – מוות של תאי שיער – המחשבה המקובלת היא כי ההתקפות החוזרות ונשנות של מנייר הורגות את תאי השיער באוזן הפנימית. זהו תהליך הדרגתי שנמשך שנים, אבל לעתים קרובות וכתוצאה מכך לחירשות חד צדדית.