גיל המעבר גברים – אצל גברים נקרא גם משבר אמצע החיים. גיל המעבר אצל גברים מאופיין בתופעות כגון ירידה ברמת הטסטוסטרון ובשינויים כמו אובדן אנרגיה, דיכאון, הפרעות בתפקוד המיני ועוד.
אופן השימוש
הנחיות שימוש כלליות:
1 כמוסה, 3 פעמים ביום.
- עד 1 כף 3 פעמים ביום בחצי כוס מים עם הארוחה.
- לשמור במקום קריר ואפל.
- המוצר לא מומלץ לאנשים שעברו השתלה וחולי דיאליזה
למידע נוסף ולהדרכה 03-5399000
גיל המעבר גברים – הגדרת המחלה
גברים עוברים סוג של גיל מעבר, או כפי שהוא נקרא "משבר אמצע החיים". התופעה שהם חווים נקראת אנדרופאוזה [andropause]. השינויים שגברים חווים בגיל המעבר נעים בין אובדן אנרגיה עד לדיכאון, הפרעות בתפקוד המיני, ירידה בצפיפות העצם וירידה במשקל. "זה כמו גיל ההתבגרות בכיוון ההפוך", נאמר ע"י ג'ד דיאמונד, פסיכותרפיסט. לטענתו, אנדרופאוזה היא כמו גיל ההתבגרות, והשינויים שחלים באנדרופאוזה הם "הורמונליים, פסיכולוגיים, אישיים, חברתיים, מיניים ורוחניים".
אנדרופאוזה מאופיינת בירידה של רמת הטסטוסטרון – ההורמון שגורם לגברים להיות גברים. טסטוסטרון הוא ההורמון האחראי על קולות עמוקים, מסת השריר, ודפוסי שיער הפנים והגוף אצל גברים. רוב הגברים מבחינים בירידה ברמות הטסטוסטרון בתחושת "הזדקנות". עם זאת, ההשפעה שונה בין גבר לגבר.
רמת הטסטוסטרון בגוף וייצור הזרע יורדים בהדרגה, והגברים חווים תסמינים פיזיים ופסיכולוגיים. זהו חלק מתהליך ההזדקנות הטבעי. ההערכה היא, כי הטסטוסטרון יורד כ- 10% בכל עשור לאחר גיל 30.
גיל המעבר גברים – סימפטומים
עצבנות, עייפות, דיכאון, בעיות בזקפה.
גיל המעבר גברים – גורמים
תפקוד מיני לקוי אצל גברים – כיום ידוע שגם גברים בגיל המעבר סובלים מחוסר חשק מיני ומאין אונות. מחלות קרדיו וסקולריות: איזון הורמונלי מונע מחלות קרדיו וסקולריות. עובדה ידועה ומצערת היא כי נשים וגברים הסובלים מחוסר איזון הורמונלי נוטים לסבול ממחלות קרדיו וסקולריות. לכן, איזון אמיתי של המערכת ההורמונלית אצל גברים ע"י אנדרוטיב-7, יספק הגנה על מערכת כלי הדם והלב.
מחלות דגנרטיביות בגיל המעבר – מחלת אלצהיימר מופיעה כיום מוקדם מבעבר, אפילו מגיל 65. מחלה זו שכיחה אצל נשים פי שתיים – שלוש יותר מאשר אצל גברים. מבחינת הגיל, כל 5 שנים מוכפל אחוז הנשים הסובלות ממחלה זו. בגיל 65 שכיחות המחלה היא 2.5%. בגיל 80 שכיחות המחלה היא 20%. כיום, הקשר בין מחלת האלצהיימר לחוסר איזון הורמונלי ברור יותר. התופעה השכיחה ביותר אשר בד"כ גם מופיעה ראשונה, הינה אובדן הכושר ללמוד דברים חדשים ולשחזר אותם מהזיכרון. כלומר, השיכחה קשורה לאירועים מן העבר. הלוקים במחלה מתקשים לזכור שמות, לא מוצאים את המילה הנכונה באמצע המשפט, בהמשך מתחילה תופעה של אובדן התמצאות במקום ובזמן.
גורמי סיכון גיל המעבר גברים
חוסר איזון הורמונאלי תנאים גנטיים מבנה לא תקין של אפו-ליפו-פרוטאין E , פגם השכיח יותר אצל נשים. פגיעות ראש הפחתת זרימת הדם לראש חוסר חמצון תקין חסימת עורקים.