אורגנו – מקור השם Origanum בשפה היוונית.Orus –הר ו- ganus שמחה, דהיינו שמחת ההר. כפי הנראה השיח היה נפוץ על ההרים והגבעות.
טעם האורגנו ארומטי, וקצת מריר. האורגנו משתנה בעוצמתו בין הזנים השונים. איכות טובה היא חזקה ומרדימה את הלשון, אך אורגנו שהסתגל לאקלים קר יותר הוא בעל טעם מתון יותר. השימוש באורגנו כצמח מאכל, צמח מרפא.
אורגנו – צמח מאכל
- האורגנו הוא תבלין בולט המאפיין את המטבח האיטלקי,בו הוא נחשב להכרחי, בכל הקשור לרוטבי עגבניות, לפיצה, לספגטי, ירקות ובשר על הגריל.
- אורגנו, בשונה מרוב צמחי התיבול האיטלקיים, מתאים גם למאכלים חריפים, הנפוצים בדרום איטליה, ספרד ומקסיקו.
- במטבח הצרפתי משמש האורגנו אחד המרכיבים בתערובת תבלינים "הרב דה פרובאנס"
- במחקרים שפורסמו בשנים האחרונות, על ידי משרד החקלאות האמריקני, נמצא שעשבי התיבול הללו עשירים ביותר בתכולת האנטי אוקסידנטים כגון פנולים, רוטנואידים, ויטמין Cועוד.
אורגנו – צמח מרפא
ברפואה העממית האורגנו נחשב לצמח בעל תכונות מרפא. משתמשים בו להכנת רטיות לטיפול בפצעים ושרירים כואבים, להקלה בחום, הקאות, שלשול וגרד בעור.