לפי המסורת וכיאה לחגים היהודים, גם חג החנוכה עשיר במאכלים טעימים וכמובן… עתירי קלוריות. רוב מאכלי חג חנוכה מטוגנים, למרות שטיגון הוא חם ומחמם, הוא בעצם גורם לחימום מוגזם, הגורם לגוף נזק הגובר על התועלת: צרבות, נפיחות הבטן, עיכול כבד, גזים, בנוסף לעודף קלוריות, הגורם לנו הרגשת כבדות.
השילוב של טיגון ופחמימות בסופגנייה, או טיגון ותפוח אדמה בלביבה, בחג חנוכה גורם לרוב האנשים לתופעות עיכול לא נעימות שאותן כבר הזכרנו. אולם אין זה אומר שצריך לוותר ולהתנזר ממאכלי חג חנוכה, האהובים כל כך.
יצחק טבעוני, מומחה לרפואה פונקציונלית, מביא לפנינו מספר טיפים כדי לאזן מסורת ובריאות:
- אם אתם חשים דחף עז לאוכל מאכלים מסורתיים עתירי שומן וכבדים, עשו זאת במתינות ובהדרגה.
- אכלו את האוכל בטעימות קטנות ועשו הפסקה בין טעימה לטעימה (ביס).
- אם אתם מכינים את מאכלי חג חנוכה בבית – מיד לאחר הטיגון הניחו נייר סופג על הסופגניות לספיגת השמן המיותר.
- בזמן הטיגון השתמשו בשמן טרי והתחילו בטיגון רק לאחר שהשמן חם.
- מומלץ במיוחד להשתמש בשמן קנולה או שמן זית.
רצוי להקפיד ולשמור על רמות הסוכר מתונות במזון ועל כמות מעטה, ככל שניתן, של השומן ,להעדיף שמן קנולה או שמן זית כתית.