כורכום – Turmeric

כורכום הוא צמח תבלין הנמנה על משפחת הזנגביליים. הוא נפוץ מאוד ברחבי דרום אסיה. גבעולי הצמח יכולים להגיע עד גובה של שלושה מטרים, אבל החלק שבשימוש הוא הזרע היבש שדמותו כפקעת והמשמש לתיבול. צמח הכורכום בעל פרחים בגוון כתום עז וריחו חזק וחריף.

המרכיב הפעיל בכורכום הוא הפוליפניל כורכומין והוא מכיל אשלגן, בטא קרוטן וויטמין C. קיימים כעשרה סוגי כרכום. מפיקים ממנו: תבלינים, תרופות ומשמש גם כצבע מאכל טבעי.

כורכום – צמח מאכל

  • הוא בעל טעם עז ונותן למאכלים צבע זהוב.
  • הכורכום משמש למתן טעם וצבע לחרדל, מיונז, חמוצים ורטבים.
  • הכורכום משמש לצבוע קישוטים וכל מיני רקיחות אחרות.

כורכום – צמח  מרפא
ברפואה העממית הכורכום נחשב לצמח בעל תכונות מרפא רבות. הוא נחשב כמונע דלקות, אנטי אוקסידנט, לקרישת דם בפצעים פתוחים, מעודד תיאבון, מפחית גזים, מכייח, למניעת אלרגיות לכאבים ועוד.

מתכוני כורכום

אורז מלא, גזר וצימוקים

זיתים ברוטב עגבניות

חזה עוף עם ירקות

ממרח עדשים

מרק כרוב כפרי

מרק עדשים חורפי

מרק פול ירוק

פשטידת עוף

פשטידת עוף ותפוחי אדמה

קדירת עוף בלימון

קדירת עוף ואורז בכוסברה

קציצות תירס ועוף

תבשיל חומוס פיקנטי

תבשיל עוף בדלעת

תבשיל עוף וסלרי