פטרוזיליה – פטרוסלינון-  Parsley

צמח ממשפחת הסוככיים כמו השמיר והכוסברה. מוצאו מדרום אירופה. הפטרוזיליה מוכרת לאורך כל ההיסטוריה. היוונים נתנו לה את שמה, שבתרגום חופשי נקרא “כרפס הסלעים”.

ביוון העתיקה השתמשו בפטרוזיליה לאחר משתאות כדי להפיג את ריח האלכוהול. הפטרוזיליה שימשה למאכל ולתרופות לאורך דורות רבים ויש לה מעמד של כבוד גם במטבח המודרני.

העלים, הגבעולים והשורש  אכילים. הפטרוזיליה ידועה בזכות רמת הכלורופיל  גבוהה, ברזל, ויטמין  A ,E , C, סידן סיבים תזונתיים, מגנזיום, אשלגן, אבץ ועוד. מחוץ למטבח משמשת הפטרוזיליה לרקיחת שמנים, קרמים ובשמים ארומאטיים.

פטרוזיליה – צמח מאכל
תבלין לסלטים , מרקים ובשרים, דגים,עופות, ביצים ולמעשה לכל סוג של אוכל. אפשר להשתמש בעלי התבלין הטריים או בתבלינים מיובשים.

פטרוזיליה – צמח מרפא
הפטרוזיליה עוזרת לחוסן הגוף, טיהור מערכת כלי הדם, טובה לריאות, מורידה לחץ דם, בעלת נוגדי חמצון רבים הנלחמים ברדיקאלים חופשיים בגוף ובכך מקטינה הסתברות למחלות הסרטן.

הפטרוזיליה עוזרת לפעילות מערכת העיכול, מונעת אבנים בכליות ומשתנת. לעיסת פטרוזיליה מסלקת ריחות רעים מהפה והנשימה, מורידה את הסיכון לדלקת מפרקים שגרונית הנובעת מתהליך הזדקנות.

מתכוני פטרוזיליה

אורז בר

אורז עם עשבי תיבול

בקר ברוטב עגבניות

דג סול עם לימון ופטרוזיליה

דג סלמון אפוי

דג על הגריל עם פסטו פטרוזיליה

דגי אמנון בעשבי תיבול

טחינה ביתית

כדורי בשר לרוטב או למרק

כרובית בשום

לביבות גבינה ותפוחי אדמה

לביבות ירק אפויות

לביבות תפו”א וגבינה

ממרח ארטישוק

ממרח חומוס

ממרח טופו וטונה

ממרח טחינה וטופו

מרק גריסים

מרק טופו עם ירקות

מרק כרוב כפרי

מרק מינסטרונה

מרק עגבניות וגריסים

מרק עוף

מרק ריבולטה כפרי

סינייה

סלט בורגול, בטטה ותפוחים

סלט ביצים

סלט גזר מרוקאי

סלט חצילים

סלט חצילים קלויים עם עגבניות וטחינה

סלט טאבולה לבנוני

סלט סלק ותפוחי עץ

סלט עדשים

סלט קינואה

סלט שעועית ירוקה

סלט שעועית לבנה

סלט תפוחי אדמה, כרוב ובצל מטוגן

סלסת עגבניות

ספגטי ופטרוזיליה

ספגטי עם כבד עוף

עגל ביין לבן

פטריות ביין

פילה דניס אפוי

פלאפל

פלפל ממולא

פסטה ברוטב דלעת

פסטה ברוטב פטריות

פסטו עגבניות ובזיליקום

פריטטה עם פטריות

פשטידת בטטה ועגבניות

פשטידת עוף

ציר ירקות

צנימי שום ביתיים

קבב טורקי

קדירה פיקנטית של לקט לקוסקוס וסלמון

קדירת בשר בנוסח בלקני

קדירת בשר וירקות שורש

קדירת עוף בלימון

קדירת עוף, שעועית ירוקה ופול

קוסקוס עם ירקות

קניידלך עם עשבי תיבול

קציצות בשר ברוטב

קציצות תירס ועוף

רוטב סלסה ורדה

רוטב סלסה ורדה מנתה

רוטב פלפלים (לפסטה)

רוטב קוטג’ לסלט

ריזוטו פטריות

שוקי עוף עם חומוס ותפו”א

שקשוקה עם חצילים

תבשיל חומוס פיקנטי

תבשיל קציצות בשר ואפונה