מנטה (עלי נענע) – Mint leaves

המנטה ממשפחת השפתניים. יש לו זנים רבים המתנשאים עד לגובה 50 ס”מ. השוני בזנים הוא במבנה ובגוון העלים, בטעמם וריחם. הוא נמצא בטבע בעיקר במרכז ודרום אירופה.

במקור היה בשימוש לראשונה  באנגליה, ומשם המתפשט  לכל יבשת אירופה ואפריקה. המנטה גדלה כמעט בכל אזורי אקלים, כשיש שמש מלאה. המנטה גדלה ומתפשטת  במהירות.

מנטה – צמח מאכל

  • פפרמנט או ספירמנט משמשים לרענון משקאות קרים ומתוקים.
  • הספירמנט משמש כנותן ארומה עדינה לסלטים, קינוחים, משקאות, מרקים קרים ורטבים.

מנטה – צמח מרפא
ברפואה העממית המנטה נחשב לצמח בעל תכונות מרפא. רוקחים את שמן המנטה מהעלים ומשתמשים בו לחום והתקררות, כאבי בטן, גזים , בחילות, לעידוד הפרשת מיצי מרה, מומלץ לשימוש במחלות מעי, הקאות, להרגעה במצבי דיכאון לחץ וחרדה .

מתכוני מנטה (נענע)

אורז עם עשבי תיבול

אפונה בנענע

כבדי עוף מתוקים

לזניה פול, אספרגוס ואפונה

מלון ברוטב נענע וליצוף

מרק יוגורט קייצי

משקה מלון, תפוח ונענע

סלט בורגול, בטטה ותפוחים

סלט טאבולה לבנוני

סלט כרוב ונענע

סלט עגבניות חריף

סלט עדשים

סלט עוף ומנגו

סלט פתיתים

סלט תרד ועלי מנטה

ספגטי בשום ונענע

עוף בלימון

פשטידת תפו”א ותרד

קדירת שקדים, חומוס ודלעת

קינואה עם אפונה ונענע

רוטב יוגורט מרענן לקיץ

רוטב סלסה ורדה מנתה

ריזוטו לימון

תבשיל חומוס פיקנטי

תבשיל כרוב עם תפוחים